Hevosurheilu vedonlyönnissä

Hevosurheilussa voidaan vedonlyöntiä harjoittaa laukkakilpailuissa sekä raviurheilussa.

Laukkakilpailut

Laukkakilpailuissa jockeyt eli ratsastajat kilpailevat hevosillaan eri pituisilla radoilla ympäri maailman. Kilpailut toteutetaan joko sileällä radalla tai sekaeste- tai risuesteradalla. Matkat vaihtelevat muutamasta sadasta metristä useampaan kilometriin. Laukkakilpailuja järjestetään eri rotuisille hevosille ja maailman kalleimmat hevoset ovatkin laukkahevosia. Laukkakilpailuja ovat esimerkiksi Royal Ascot sekä Grand National.

Raviurheilu

Raviurheilu on hevosilla ajettava nopeuskilpailu. Raviurheilu ei ole maailmalla yhtä suosittua kuin laukkakilpailut, mutta myös ravipiireissä liikkuvat suuret summat rahaa. Suomessa ravikilpailuja järjestetään kylmäverisille ja lämminverisille ravihevosille. Ravikilpailuja ovat esimerkiksi Kuninkuusravit sekä Finlandia-ajo.

Hevosurheilun pelimuodot

Hevosurheilu tarjoaa monia vedonlyöntikohteita ja on hyvä vertailla niitä keskenään, löytääkseen itselleen sopivimman. Joissakin pelimuodoissa veikataan vain yhden juoksun tulosta ja joissakin useampia. Myös kertoimet vaihtelevat melko paljon. Hevosurheilu on yleensä haastavampi vedonlyönnin kannalta kun moni muu urheilulaji, sillä on melko tärkeä olla perillä hevosten kunnosta, jotta pelaaminen on mahdollisimman varmaa. Internetissä on saatavilla paljon pelivihjeitä niitä haluaville. Vedonlyöntiä voidaan pelata ravi- tai laukkaradalla tai internetissä.

H2H eli pariveto

H2H eli Head to Head pelimuoto on suosituimpia pelimuotoja. Parivedossa veikataan nimetyn lähdön kahden hevosen paremmuusjärjestys. Tällöin pelaajan tulee tietää kumpi kyseisistä hevosista tulee ensimmäisenä maaliin. On tärkeä muistaa, että sillä ei ole väliä mille sijalle hevonen päätyy, vaan keskinäisellä paremmuudella on väliä. Parivedossa on kiinteät kertoimet ja sen palautusprosentti on noin 92%.

Voittaja

Voittaja -pelimuoto on hevosurheilun yksinkertaisimpia ja helpoimpia pelimuotoja. Voittajassa veikataan yksittäisen lähdön voittajaa, eli nopeimmin maaliin tullutta hevosta. Tässä pelimuodossa on muuttuvat kertoimet eli muiden pelaajien pelivalinnat vaikuttavat lopulliseen voittokertoimeen. Voittaja -pelimuodon palautusprosentti on noin 85%.

Kaksari

Suosituimpiin pelimuotoihin lukeutuva kaksari on hieman haastavampi kuin voittaja. Kaksarissa veikataan yhden lähdön kahta parasta juoksijaa. Tässä pelimuodossa ei tarvitse tietää hevosten paremmuusjärjestystä. Kaksarissa on muuttuvat kertoimet joihin kannattaakin kiinnittää huomiota pelatessa. Pelimuodon palautusprosentti on noin 79%.

Sija

Kaksaria helpompi pelimuoto on sija. Sijassa veikataan hevosta, jonka uskoo sijoittuvat kolmen kärkeen. Hevosen lopullisella sijoituksella ei ole väliä, kunhan se on kärkikolmikossa. Sijassa on käytössä muuttuvat kertoimet ja pelimuodon palautusprosentti on noin 85%.

Troikka

Troikka on jo selkeästi haastavampi pelimuoto, sillä siinä veikataan yhden lähdön kärkikolmikko. Pelaajan tulee tietää kolme parasta hevosta sekä niiden lopullinen järjestys. Troikan lopputulos on melko vaikea ennakoida ja pelin palautusprosentti on melko alhainen, noin 70%. Troikassa on muuttuvat kertoimet.

Päivän Duo

Päivän Duossa tulee veikata kahden eri lähdön voittajat. Pelimuodossa et saa itse valita lähtöjä, joten voit joutua pelaamaan melko vaikeissakin lähdöissä. Tällaisissa peleissä pelivihjeet saattavat olla oleellisessa osassa jos itse ei ole perillä kaikkien hevosten heikkouksista ja vahvuuksista. Päivän Duossa on muuttuvat kertoimet ja pelin palautusprosentti on noin 75%.

Toto 4

Toto 4 on yksi kolmesta toto -pelimuodoista. Tässä pelimuodossa pelaajan tulee tietää neljän ennalta määrätyn lähdön voittajat. Toto 4 on vaikea pelimuoto ja usein pelatut panokset eivät ole kovin suuret. Pelaajan tulee tietää kaikki voittajat oikein saadakseen voiton. Pelimuodossa on muuttuvat kertoimet ja sen palautusprosentti on noin 65%.

Toto 65

Toto 65 on myös yksi toto -pelimuodoista, pelimuoto on suosituin toto -peleistä. Toto 65 -pelissä veikataan kuuden lähdön voittajat. Mikäli pelaaja tietää kaikki voittajat oikein, hän saa voiton. Myös viidellä oikein tuloksella voi saada voiton. Toto 65 -pelimuodon palautusprosentti on noin 65% ja sen kertoimet ovat muuttuvat.

Toto 76

Toto 76 on haastavin toto -peleistä. Pelimuodossa veikataan seitsemän lähdön voittajat. Tässä pelimuodossa kaikki oikein tulos oikeuttaa voittoon, mutta myös yhdellä virheellä voitto voi olla mahdollinen. Toto 76 kuten myös muissa toto -peleissä, kertoimet ovat muuttuvat sekä palautusprosentti on noin 65%.